Mogyorós kifli

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • negyed kg darált mandula vagy mogyoró (héjazott)
  • 0.5 kg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4-5 tojásfehérje
  • negyed kg hámozott, tisztított, vagdalt mandula vagy mogyoró

Elkészítés

Keverjük össze a cukrot, a darált mogyorót, a fehérjét és a reszelt citromhéjat. A vagdalt mandulát vagy mogyorót gyúródeszkára szórjuk, majd kiskanállal halmokat rakunk rá a tésztából. Meghengergetjük benne, miközben kifliket formázunk belőle. Sütőpapírral kikent tepsiben alsó takaréklángon előmelegített sütőben alsó takaréklángon 6 percig sütjük. (Inkább szárítjuk, mint sütjük.) A kiflik közepére félbevágott meggyeket rakunk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.